Убиецът от Лудогорци призна и за трупа на сина си
Убиецът от Лудогорци призна и за трупа на сина си / netinfo
Постоянна мярка "задържане под стража" постанови Разградски окръжен съд за 71-годишния Емин Еминов, който е убил с чук 8-годишно момче. На разпита преди съдебното заседание той признал, че черепът и костите, открити във външната тоалетна в двора му, са на изчезналия преди години негов син Исмаил.

Две са версиите на Емин Еминов за смъртта на сина му Исмаил. Според първата мъжът починал от болест преди близо 3 години, според втората – паднал и си ударил главата. 71-годишният Еминов обаче признал пред прокуратурата, че той е изхвърлил трупа във външната тоалетна в двора на дома си в Лудогорци. Признанието е направено непосредствено преди съдебното заседание за вземане мярка за неотклонение в Разградски окръжен съд, затова това обвинение не бе включено като мотив в искането на окръжния прокурор Огнян Дамянов. Старецът е завършил четвърти клас, не говори добре български език и недочува, затова служебният защитник му повтаряше въпросите на магистратите. “Както искате” – отговори той на въпрос иска ли да остане в ареста или да му бъде наложена по-лека мярка. С чук е убит 8-годишният му доведен внук – съобщи прокурорът. Пред разследващите Еминов е потвърдил, че е убил Ердоан, но твърдял, че го направил, за да не се мъчи.

Състав на Разградски окръжен съд постанови постоянна мярка “задържане под стража” поради високата обществено опасност на обвиняемия, обоснованото предположение, че е извършил тежкото престъпление и заради възможността да се укрие.