Убиец на лесничей – доживот в затвора без замяна
Убиец на лесничей – доживот в затвора без замяна / netinfo
Варненски апелативен съд промени присъдата на убиеца на бившия шеф на Държавна дивечовъдна станция “Сеслав” Александър Македонски. Това съобщиха от наказателно деловодство на съдебната инстанция.

През февруари 38-годишният Радослав Пенев – Ачо бе осъден от Разградски окръжен съд на доживотен затвор, след обжалване от негова страна варненските магистрати постановиха максималната присъда, предвидена от българското законодателство – доживотен затвор без право на замяна. Апелативният съд остави в сила останалата част от решението на Разградски окръжен съд: по три години затвор за Димитър Митев и Пламен Борисов - съучастниците на Ачо в отвличането на Македонски и палежа на служебния му джип, остава и кръвнината от 120 000 лв. и за по-големия брат на убития. Радослав Пенев - Ачо трябва да плати на дивечовъдната станция стойността на подпаления служебен джип - 5 997 лв.

По време на съдебния процес в Разград Радослав Пенев не се призна за виновен, каза, че няколко седмици преди убийството дал пистолета си на един от другите подсъдими със заръката да сплаши Македонски, който настоявал Ачо да преведе по сметките на дивечовъдната станция 40 000 лв., които дължал за ваучери за дърва. Двамата са били бизнеспартньори и в арендуването на два язовира в Лудогорието.

Простреляният труп на лесничея бе намерен заровен в гора край разградското село Равно в началото на юни 2006 г.