Три села в община Смядово без телевизия, след спирането на аналоговия сигнал
Три села в община Смядово без телевизия, след спирането на аналоговия сигнал / Дарик-Шумен

Три села в община Смядово остават без телевизия след спирането на аналоговия телевизионен сигнал от днес, тъй като в тях няма покритие на цифровия сигнал. Това заяви кметът на община Смядово Иванка Петрова. Това са селата Веселиново, Александрово и Риш. По думите й, в тези населени места живеят около 2 300 души.

„Преди 15-20 дни жителите на тези села представиха проблема пред мен", заяви Петрова. Тя допълни, че той би могъл да се реши с ново и по-добро оборудване на съществуващи съоръжения в село Веселиново, които са в общинска собственост.

„Това обаче е въпрос на доста средства и на решение на държавата, а не на общината", каза още кметът на Смядово. Тя беше категорична, че въпросът ще бъде поставен пред министерството на транспорта и съобщенията.

По думите на Петрова хората са недоволни и възмутени, тъй като в 21 век остават без телевизия.

Жителите на Веселиново вече обмислят и стартирането на подписка, в знак на протест за нерешения проблем. "Хората няма какво да гледат, нашето население е над 70 години и никой няма телевизия, все едно сме умрели", заяви кметът на село Веселиново Йорданка Митева.