Тодор Тодоров: Претърпяхме чувствителна загуба, БСП се нуждае от нови политики
Тодор Тодоров: Претърпяхме чувствителна загуба, БСП се нуждае от нови политики / Дарик-Шумен, архив
Тодор Тодоров: Претърпяхме чувствителна загуба, БСП се нуждае от нови политики
75345
Тодор Тодоров: Претърпяхме чувствителна загуба, БСП се нуждае от нови политики
  • Тодор Тодоров: Претърпяхме чувствителна загуба, БСП се нуждае от нови политики

„Безспорно претърпяхме една много чувствителна загуба, бих казал сериозна загуба", така председателят на областната структура на БСП-Шумен Тодор Тодоров коментира резултата от предсрочните избори в региона. В Шуменско Коалиция „БСП - лява България" постигна резултат от 12,77%, което е 10 701 гласа. По думите на Тодоров, очакванията са били за по-добър резултат, но избирателите не са ги оправдали. „Явно БСП се нуждае от един сериозен анализ, от нови политики и преди всичко от нова политика спрямо хората в страната", каза още той.

С оглед на слабия резултат и загубата на близо 9 000 гласа, в сравнение с парламентарните избори от 2013 г. Тодоров заяви, че е готов да поеме политическа отговорност. „Аз никога не съм бягал от отговорност, независимо на какво ниво ще бъде, след като направим анализите, аз съм готов във всеки един момент да си понеса отговорността, като политически лидер", каза още Тодоров.

Коментирайки преференциалния вот за кандидат-депутатите на партията в Шуменско, от който се вижда, че втория в листата Венцислав Венков има повече гласове от водача Иван Иванов - лидерът на БСП-Шумен заяви,че не вижда в това знак за недоверие и неодобрение към Иванов.

Целият коментар на Тодор Тодоров чуйте в прикачения звуков файл.