Съдии се събират на семинар в Шумен
Съдии се събират на семинар в Шумен / netinfo

Шуменският административен съд ще реализира проект за провеждане на обучение по "Програмата за регионални обучения за съдилищата и прокуратурите през 2009 г." Във връзка с това на 29 и 30 октомври в Шумен ще се проведе семинар. Темите на обучението са свързани с прилагането и съдебната практика по Закона за данъка върху добавената стойност, Закона за акцизите и данъчните складове и Закона за митниците.

Участие ще вземат съдии от административните съдилища в Шумен, Добрич, Велико Търново, Търговище, Силистра и Разград, както и от районните съдилища в Шумен, Нови пазар и Велики Преслав. Основната цел на семинара е насочена към подобряване квалификацията на магистратите и уеднаквяване практиката на съдилищата по спорни въпроси във връзка с приложението на тези закони.

Специален гост ще бъде Венета Марковска -  заместник - председател на Върховния административен съд. Като лектор е поканен Йордан Константинов - дългогодишен съдия във Върховния административен съд на Република България и изявен специалист в областта на правосъдието.