Стартира първата сесия за съфинансиране на проекти за превенция на агресията сред децата
Стартира първата сесия за съфинансиране на проекти за превенция на агресията сред децата / netinfo

Старт на първата сесия за съфинансиране на проекти в изпълнение на Стратегията за превенция и ограничаване на агресивното поведение сред децата и учениците в Община Шумен ще бъде даден в понеделник. Това стана ясно днес на първото заседание на 9-членния експертен съвет, който ще оценява проектите. Участниците в него са утвърдени като длъжности и организации от Общинския съвет и ще имат мандат, съобразен със срока на изпълнение на Стратегията.

Първото заседание бе водено от зам.-кмета по образование и култура Живка Тонева и на него за председател на Експертния съвет бе избрана единодушно проф. Русанка Петрова. На по-късен етап ще бъде избран и Контролен съвет.

По време на заседанието бяха обсъдени и одобрени и формулярите за участие. Те, заедно с поканата за кандидатстване, ще бъдат публикувани на 9 юни на интернет страницата на местната администрация. Срокът за подаване на предложения е до 16 ч. на 11 август 2014 г. Документи ще се приемат в деловодството на Общината в стая 204.

Минималната стойност на общите допустими разходи по проект е 1500 лв., като минимум 85 % от тях са за преки дейности по проекта. За съфинансиране от страна на Общината от параграф „Младежки дейности" за тази година са предвидени 10 000 лв. Бюджетното подпомагане на всеки проект ще бъде в рамките на 85 %. Остналите 15 % кандидатстващата страна трябва да осигури сама.

Стратегията за превенция и ограничаване на агресивното поведение сред децата и учениците и Правилникът за съфинансиране на проектите са публикувани на челната интернет страница на Община Шумен. Там ще бъдат публикувани и поканата за първата сесия, и формулярите за попълване.