Стартира новият сезон в ДКТ Васил Друмев
Стартира новият сезон в ДКТ Васил Друмев / netinfo
Новият творчески сезон бе открит днес в ДКТ "Васил Друмев" - Шумен. Официалното откриване на сезона ще се състои на 24 септември с представление на спектакъла "Голямата печалба" от Ектор Кинтеро. През миналия сезон в театъра са били реализирани общо 10 постановки, от които 3 са детски, съобщи временно изпълняващият длъжността директор на театъра Диана Христова. Тя допълни, че новия си сезон театъра стартира със стария екип, включващ 55 щатни служители, от които 24 са творчески екип.

Диана Христова каза още, че е в процес на доуточняване е поставянето на сцена на заглавие от българската класическа драматургия. Вероятна на шуменска сцена ще бъде реализиран и спектакъла по пиесата "Откат" на Захари Карабашлиев, който спечели голямата награда за драматургия на последното издание на Друмевите театрални празници.

От началото на годината екипът на театъра в Шумен е реализирал 184 представления, приходите от билети са над 57 600 лв., при годишен план 80 000 лв., а броят на зрителите е близо 14 000 души.

На 17 септември на шуменска сцена ще гостува спектакълът "Когато гръм удари" от П.К. Яворов на театър "Сълза и смях". Началото е от 19:00 часа, разкрита е предварителна продажба на билети на касата на театъра.

Още за новия театрален сезон може да чуете от интервюто с Диана Христова /в прикачения файл/.