/ dariknews.bg
Занемараните повече от две десетилетия тенис кортове в градската градина на Шумен вече са обновени. Те бяха взети под наем от общината и частен инвеститор ги ремонтира.

Шумен посреща млади хора от седем европейски страни

Срокът на договора е 10 години, след това община Шумен отново ще придобие спортното съоръжение. Около 205 000 лева са инвестирани в ремонта на двете игрища. Освен тях реновирани са и съблекалните.

Тенис кортовете са отдадени под наем за 10 години.
dariknews.bg

"Всяко едно игрище е за по 3 вида спорт. Това, което е зад нас е за баскетбол, тенис и футбол. Другото игрище е за тенис, волейбол и футбол, каза инвеститора Цветан Райков. Той посочи, че няма проблем на изкуствената трева да се играе и баскетбол - по думите му - както се играе и тенис. Няма проблем – така е направена, че да може топката да отскача", обясни Райков. 

Тенис кортовете са отдадени под наем за 10 години.
dariknews.bg

Освен игрищата, фирмата получи и място за изграждане на заведение, както и правото да ползва 400 кв. м. за разполагане на атракциони.

Ползването на игрището е платено и има различни цени за тенис и други спортове.

Тенис кортовете са отдадени под наем за 10 години.
dariknews.bg

"Ние сме се договорили, когато има градски първенства, ще да бъдат провеждани тук. Но за тренировки ние няма как да искаме от частния инвеститор, който виждате колко средства е вложил, да искаме безплатно да се спортува", каза кметът Любомир Христов, който подчерта, че е доволен от свършената работа. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари