/ Деян Герговски
Той е глобен с 19 500 лева
Ефективна присъда за държане с цел разпространение получи 27-годишният Климент М.-Кимо. Той сключил споразумение с прокуратурата, което Шуменският окръжен съд одобрил.

Климент наел квартира в Шумен, в която придобивал и държал наркотичните вещества. Използвал социалните мрежи, за да „рекламира“ престъпната си дейност. Така квартирата станала сборище на наркозависими, които идвали, поръчвали си необходимата доза, която Климент измервал на електронна везна, плащали и си отивали. За това свидетелства ученик от шуменска гимназия, който често оставал при подсъдимия с преспиване.

Хванаха 27-годишен с чай за пушене, амфетамини и везна

Чаят за пушене съдържал амфетамини, ацетон от лакочистител и свидетели по делото разкрили, че след употребата му се чувствали неадекватни. За краткия престой в наетата квартира, собственикът на имота забелязал, че при 27-годишния наемател постоянно идват много и различни хора. На 12 март тази година хазаинът усетил, че от квартирата се носи силна миризма, но не от тютюнев дим, и заявил на Климент да я освободи на следващия ден.

На 13 май в момент, в който изнасял багажа си, дошли полицейски служители. В чантата на Климент били намерени чай за пушене, шишенца лакочистител и няколко грама прахообразна съставка, която се ползвала за направата на наркотичния чай. 
 

Съдят 27-годишен дилър, търгувал с чай за пушене


Иззети били над 20 грама зелена тревиста маса, 0,55 грама амфетамин, електронна везна.При претърсването на освободената квартира били намерени и иззети шишенца от лакочистител и други вещи. Четири години „Лишаване от свобода“ при първоначален „Строг режим“ на изтърпяване и глоба в размер на 19 500 лева - това е наказанието за подсъдимият Кимо, извършил престъплението при условията на опасен рецидив.

Иззетите като веществени доказателства наркотици и прекурсори подлежат на унищожаване, постанови още съдът. Определението има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване и протест.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.