еленски скаути по време на лагера в Шумен
еленски скаути по време на лагера в Шумен / netinfo
Скаутите в Шумен се обединяват за да сбъднат една от своите мечти. Те искат да си закупят нови палатки, които са им необходими, за да осъществяват своите лагери сред природата.

Затова те са подготвили "вкусна среща" с шуменци и гостите на града по време на 10-тото юбилейно издание на Карнавал на плодородието 2018 - на 30 септември от 10 до 18 часа в градинката до Община Шумен

Тогава великите готвачи - скаути ще приготвят кулинарни изненади, които ще представят по време на кулинарната изложба. Гостите на карнавала ще имат възможност да си закупят сладките скаутски бонбони по рецепта на баба Иванка; запомнящата се и всеки път с различен вкус шарена сол за скаутското хлебче; невероятната скаутска лютеница със собствен уникален вкус за всяко бурканче.

Ще има незабравимия скаутски боб, претенциозната скаутска леща, вкусната скаутска лимонада, рецептата за която децата научиха от еколога професор Димчо Захариев.

Всичко ще бъде приготвено от децата - скаути с подкрепата и насърчението на техните водачи и родители. Най-малкия ни Велик готвач е само на 6 години, а най-големия на 13 години. Тази година, подкрепа ще окажат и приятелите на шуменските скаути от Скаутски клуб Compass - гр.Варна.
 
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.