Шуменските полицаи разбиха група за разпространение на наркотици
Шуменските полицаи разбиха група за разпространение на наркотици / netinfo

Оранжерия за халюциногенни гъби, амфетамини и марихуана са открили шуменските полицаи по време на специализирана акция. Четирима шуменци на по 20, 21, 25 и 27 години са задържани за притежание на дрога за 24 часа на 10 юни, в последствие в ареста за 72 часа са оставени двама от тях - 21-годишен и 25-годишен.

Шуменските полицаи разбиха група за разпространение на наркотици
netinfo

На 10 юни около 17:15 ч. край Шумен полицейски екип спира за проверка лек автомобил „Ауди А3", шофиран от 20-годишен шуменец. Служителите на реда забелязали, че четиримата души в колата имали съмнително поведение, тествали шофьора с дрегер, но не било отчетено наличие на алкохол в кръвта му. Последвалият тест за наркотици обаче установил, че 20-годишното момче е употребило дрога.

Четиримата млади мъже в колата били задържани, а след това домовете им били обискирани. При полицейската проверка в 21-годишния младеж са намерени и иззети найлонова торбичка със зелено - кафява тревна маса,  прозрачен плик с бяло прахообразно вещество на бучки,  сгъната хартия с бяло прахообразно вещество. Открити са още салфетка с 3 малки капсулирани торбички, един брой твърдо червено вещество, торбичка с бяло прахообразно вещество, едно червено триъгълно хапче с лого "Мицубиши".

Шуменските полицаи разбиха група за разпространение на наркотици
netinfo

От жилище, което обитавал полицаите иззели пакетче с прахообразно вещество, найлонов плик с бяло прахообразно вещество с приблизително тегло от около 30-35 гр., реагиращо при полеви наркотест, като амфетамин, електронна везна и 23 кутии с цигари без бандерол.

В 25-годишния мъж са намерени едно триъгълно хапче - червено на цвят с лого „Мицубиши", 2 пакетчета амфетамин, пликче със сух  канабис.

При извършено претърсване в дома на младежа са намерени около 5 грама амфетамин, 7 грама „чай" за пушене и около 5 грама халюциногенни гъби, 13 пакетчета с около 20  семена за канабис.

В дома на 27-годишния мъж служителите на реда се натъкнали на метален шкаф, оборудван като оранжерия за марихуана. Шкафът бил оборудван с компютърни вентилатори. Намерен е още прозрачен пластмасов съд с вместимост, в който имало 9 гъби с различна големина, кафяви на цвят, разположени върху мицелна основа с цилиндрична форма. Съдът е бил обособен, като оранжерия за халюциногенни гъби.  

До момента са разпитани и четирима свидетели, които казват, че периодично са закупували различни видове наркотични вещества от трима от задържаните. Двамата оставени в ареста за 72 часа с прокурорско постановление, преди 2 години са изтърпели ефективни присъди.