Тихомир Радев
Тихомир Радев / Тихомир Радев
37 дни по течението на Дунав единствено със своя каяк плава шуменецът Тихомир Радев. Той е син, баща, полицай, но и приключенец с мечта. Тази мечта се нарича "Дунавски лодкар", книгата на Жул Верн, която разказва за приключенията на българин стигнал с лодка от извора на Дунав до Черно море.

По Жул Верн: Шуменец тръгва с каяк по Дунав

"Човек не трябва да оставя детските си мечти. Това плаване ще е точно такава сбъдната детска мечта, която искам да има отражение върху младите хора", каза при заминаването си на 12 юни той. 

Тихомир Радев
Тихомир Радев

В реката влезе само със своя каяк и вода, тъй като нямаше как да пречиства речната.

"Беше планувано да го направя точно в режим на оцеляване. Тръгвам без храна и каквото намеря по пътя - с това да се изхранвам, както е в книгата. Затова обаче трябваше да променя начина си на живот и режима на хранене, за да привикне организма ми.

Тихомир Радев
Тихомир Радев

Притеснявах се да не изпадна в шок, наред с физическото натоварване. Тъй като бях вегетарианец, от началото на годината започнах да се захранвам с месо, за да може организма ми да свикне", обясни Тишо.

По пътя той срещал много хора, които му помагали - канели го на своята трапеза. Храната обаче не идвала сама. 

Тихомир Радев
Тихомир Радев

"В горната част на Сърбия нивото на реката бе високо. Риболовът не вървеше, гората бе залята с вода и нямаше как да намеря коприва или храна - нямаше и място за спане. Тогава се наложи да се разпределят запасите", разказва Тишо. Няколко пъти му се наложило да спи в палатката си, докато навън се разразява страховита буря
 

Едно уточнение- не чувате вятъра, защото камерата е в непромокаем кейс.

Публикувахте от Тихомир Радев в Неделя, 14 юли 2019 г.

Така 37 дни той приключенства в екстремни условия, а в Шумен бе посрещнат от своите приятели и съмишленици. 

Дунавският лодкар Тишо се завърна в Шумен

Тихомир Радев
Тихомир Радев

"У дома винаги е страхотно. Физически съм смазан, но съм пораснал с една реализирана мечта. Страхотно е човек, когато си постигне целите", каза Тишо и разкри как се е справил. 

Тихомир преписва Дунав за 37 дни.
Dariknews.bg

"В много моменти екстремни човек се нуждае не толкова от физическа сила, колкото от морална и психическа нагласа, за да успее. А за да има тази нагласа - трябва да има подкрепа. А аз я имах", заяви с усмивка приключенецът. 
 

Нощна забава!!!

Публикувахте от Тихомир Радев в Неделя, 7 юли 2019 г.

Тишо се зарече, че ще опише всичко, през което е минал, в книга. Проектът "Приключение по Дунава" скоро ще бъде и филмиран, а с видеото ще се показва на младите хора, че забавленията са в истинския живот, а не в дигиталната реалност на телефоните

Тихомир Радев вече е край Видин.
Тихомир Радев


За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.