Сдружението на малкия и средния бизнес открива представителство в Шумен
Сдружението на малкия и средния бизнес открива представителство в Шумен / netinfo

Националното сдружение на малкия и среден бизнес ще открие свое представителство в Шумен на 4 март. „От 8 години сдружението се занимава с разработване, управление и отчитане на проекти и нашата цел е да споделим натрупания опит”- заяви по време на пресконференция днес Георги Цочев, който е представител на сдружението в Шумен. Организацията предоставя различни услуги като обучение и повишаване на квалификацията на мениджърите, изготвяне на бизнес планове и инвестиционни проекти, консултации и проектиране за кандидатстване по европейските фондове за отпускане на кредити и др. Националното сдружение има представителтва в 20 града на страната. В него членуват над 450 юридически и 165 физически лица.

Екипът на сдружението, който ще работи в Шумен се състои от 4-ма студенти. Това са Георги и Ивелин Цочеви, Михаил Георгиев и Красимир Костов. До момента те са разработили 6 проекта. Офисът на организацията в града ще се помещава на ул. „Плиска” 36, ет.3, той ще бъде открит до две седмици - стана ясно днес.

На 4 март сдружението организира в Шумен провеждане на обучителен семинар на тема „Предоставяне на практически знания за подготовка на бенефициенти по програми, финансирани от фондовете на ЕС”. Форумът ще се проведе в община Шумен. Лектори на семинара ще са Елеонора Негулова, председател на сдружението и Иван Тошев, зам-председател. Очаква се в семинара да участват над 100 души, сред които представители на бизнеса, местната администрация и обществения сектор.