С първа копка започна четвъртия етап от обновяването на Омуртаг
С първа копка започна четвъртия етап от обновяването на Омуртаг / Борислав Курдов

Със символична първа копка днес започна четвъртият етап от естетизирането на централната градска част на Омуртаг. През изминалата 2014 година започна изпълнението на втория и третия етап от разширението, с които се обновяват пространството пред сградата на общинската администрация в града. През 2013 година пък бе изпълнен първият етап, който включваше изграждането на площад „Летец-космонавт „Александър Александров".
„В рамките на седем години, ние сме направили инвестиции от порядъка на 30 млн.лв. в общината", каза кметът на община Омуртаг Неждет Шабан по време на церемонията по първа копка.

Сред предвидените дейности са подмяна на уличната и тротоарната настилка с каменни павета по пътното платно и бетонови плочи по тротоара. Осветителните тела ще бъдат подменени с нови LED лампи. Ще бъдат обособени зелени площи и кътове за отдих, в които ще бъдат разположени пейки с облегалки и кошчета за смет. Достъпност на средата ще бъде осигурена, чрез скосяване на тротоарите.

Обектът ще бъде изпълнен с целеви финансови средства от Републиканския бюджет в размер на 276 897,84 лева. Очаква се строителството да продължи 120 дни от датата на откриване на строителната площадка.

За да се увенчае с успех начинанието на финала на мероприятието кметът Шабан счупи бутилка с шампанско в кофата на багера направил първата копка.