/ Община Шумен
С празнични концерти на открито ще бъде отбелязан 24 май в Шумен, съобщиха от Общината.

Преводоха отпуснатите от правителството 3 млн. лв. за градския стадион "Панайот Волов" в Шумен

За празника ще бъде изградена импровизирана открита сцена в близост до паметника на генерал Мадатов на бул. "Славянски". От 10.00 часа с химна на светите братя Кирил и Методий "Върви, народе възродени" градският духов оркестър и изпълнители от хор "Родни звуци" ще поздравят гражданите. Те ще зарадват шуменци с празничен концерт на открито, в който са включени популярни български и чуждестранни произведения.

През целия празничен ден ще бъдат показвани и кадри от реализирани събития в сферата на шуменското образование и записи от предходни чествания на 24 май в града на видеостената до спортна зала "Младост".

Община Шумен осигурява топъл обяд на още 170 души

На 22 май, в 18.00 часа, шуменската симфониета ще изнесе на открито празничен концерт под мотото "Възраждане". Той ще се състои в градината до сградата на общината и е посветен на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Входът е свободен, а в програмата са включени популярни произведения на български и световни композитори.

т общинската администрация приканват гражданите да се включат и в кампанията "Моят 24 май - в снимки, разкази и спомени" в една от социалните мрежи. Специално подготвената за празника програма ще бъде излъчена на 24 май и по Телевизия Шумен.

Празнична онлайн програма за Деня на Шумен

Традиционните празнични шествия, посветени на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост тази година няма да се състоят. Извънредната епидемична обстановка в страната и решението учебната година да приключи за учениците дистанционно правят невъзможно честването на празника на публични места и в училищата.