/ iStock/Getty Images
Отпуснатите от правителството 3 млн.лв. за реконструкцията на градския стадион "Панайот Волов" в Шумен, са постъпили в сметката на общината, съобщи на брифинг кметът на града Любомир Христов.

Премиерът: Тотото може да помогне на Левски, обещах на феновете козирка

"Засега с парите няма да се прави нищо, заради извънредната епидемична обстановка в страната. Не знаем и колко ще бъде общата сума за реконструкцията на стадиона. Трябва да мине цялата тази криза, за да се изясни в какъв размер ще е, за да може да обявим и обществена поръчка за спортното съоръжение", отбеляза Христов.

Надяваме се, че ще имаме решение в скоро време, уточни Христов и припомни, че премиерът Бойко Борисов обеща и допълнителни средства за реконструкция на стадиона, но това се случи при посещението му в Шумен малко преди обявяването на извънредното положение в страната.

На брифинга днес, свързан с проблемите на Шумен във водния сектор, бе припомнено какво прави местната администрация за тяхното решаване. Сред дейностите са възложено обследване на две фирми - на трасето на системата "Дунав" и на алтернативните местни водоизточници.

С 3 милиона лева започва реконструкцията на стадиона, Борисов обеща още пари

Предприятията със собствени водоизточници да задоволяват нуждите си от тях, за да се намали потреблението от яз. "Тича", призова Христов. На 4 юни предстои и извънредно заседание на Общинския съвет по темата.

На него се очаква да бъде изслушан новият управител на ВиК-Шумен Жанета Панайотова и експерти, да бъдат обсъдени действия за възстановяване на алтернативните водоизточници, мерките за запазване и повишаване на нивото на основния водоизточник за общината към момента - язовир "Тича", и други теми и докладни записки.
БТА