Борисов ще помисли и за национален хиподрума.
Борисов ще помисли и за национален хиподрума. / Dariknews.bg

Реконструкцията на стадион "Панайот Волов" да започне с нова тревна настилка и събаряне на трибуните за зрители. За това трябва да послужат трите милиона лева, които бяха отпуснати от Министерски съвет, препоръча премиерът Бойко Борисов при посещението си на спортното съоръжение. 

Според премиера най-важно е първо да бъдат направени терените, така че да се осигури възможност да тренират детските школи. „Важно е да се работи с младите, затова първо се прави на децата тревата. Да се направи както трябва, подменяме с най-доброто“, заяви Борисов.

Имате пари да започнете. Като дойда другия път и като ми покажете какво сте направили с тях, отпускаме още. И така на няколко етапа ще го направим, каза той, като бе категоричен, че ще изпълни ангажимента си за държавно финансиране. Той обаче не уточни колко ще е крайната сума. 

Бойко Борисов каза, че има идея за изграждане на национален хиподрум в България. Местните управници пък му промотираха Шумен като най-подходящо място - предвид близостта с конезавода Кабиюк, както и наличието на вече съществуващ хиподрум със закрит манеж.

Преди това премиерът посети шуменското село Пристое, където се провежда традиционното за Тодоровден  надбягване с коне - кушия. "Винаги съм радостен, когато съм в Североизточна България. Тук християни и мюсюлмани живеят заедно в дух на приятелство", каза Борисов.