РИОСВ-Шумен подарява живи дръвчета в кампанията „Гората за децата”
РИОСВ-Шумен подарява живи дръвчета в кампанията „Гората за децата” / netinfo

За четвърта поредна година РИОСВ - Шумен организира кампанията „Гората за децата". Инициативата, която продължава до 29 май, е за предаване на най-голямо количество хартия за рециклиране и се провежда сред учениците и децата от детските заведения в Шуменска и Търговищка област. От екоинспекцията обясняват, че минималното количество хартия за участие в кампанията е 10 кг. За всеки, предал над 50 кг до края на кампанията, наградата е живо дърво.

Учениците могат да удостоверят предаденото количество хартия с представяне на кантарни бележки в сградата на РИОСВ - Шумен на ул. „Съединение" № 71 ет. 3. Първите трима, предали най-голямо количество хартия за рециклиране в периода 15 април - 29 май включително, ще получат предметни награди.

Победителите ще бъдат обявени на 3 юни, а наградата за победителя е фотоапарат. В кампанията могат да се включат ученици и деца - индивидуално, ученици от един клас или деца от една група в детска градина. Не се допуска участие от името на цяло учебно заведение.