Решад Мехмедов ще изпълнява длъжността кмет на Община Търговище
Решад Мехмедов ще изпълнява длъжността кмет на Община Търговище / Диляна Стойчева
Решад Мехмедов ще изпълнява длъжността кмет на Община Търговище реши днес на последното си заседание местният общински съвет.

Настоящият кмет д-р Красимир Мирев, който се кандидатира за трети мандат, предложи негов заместник да бъде Димитрина Петкова, но мнозинство получи искането на групата на ДПС.

Отхвърлени бяха още няколко интересни предложения. Едно от тях бе за извършване на продажба чрез публично оповестен конкурс на бившата Конна база, тъй като в момента в нея се отглеждат други домашни животни и саморазрушаването на обекта продължава. Стана ясно, че потенциален купувач иска да използва имота по предназначение, а също да възстанови традициите на конния спорт в града, да създаде лицензиран клуб за конен спорт и в перспектива да развие такава паралелка в спортното училище.

Не бе прието откриването на процедура за концесия на минералния извор, намиращ се в завод “Терем”, който е с дебит 12л. в секунда.

Не бе предоставено и право на прокарване на сервитут на подземна електронно-съобщителна мрежа и право на строеж за 120 броя шахти в полза на фирма “Електроника НС”, която е спечелила проект за подземна тръбна и кабелна мрежа за оптична свързаност. Предварителната стойностна сметка на проекта е 580320лв.

Съветниците не се съгласиха също с предложението за забрана да се провеждат масови мероприятия, събирания и митинги на централния площад “Свобода”.

Одобрени бяха предложените промени по бюджета и актуализацията на поименния списък за капиталови разходи-2007г. Приети бяха също стратегия и план за икономическо развитие на малцинствените групи за периода 2007-2013г., разработена от Сдружение “Мисионис”, съвместно с Община Търговище. Допълнен бе списъка на слетите паралелки и тези с отклонения под минималния брой ученици за тази учебна година.

На последното си заседание Общински съвет-Търговище одобри финансирането на 11-годишният Николай Панайотов от нашия град, който ще участва в Световните спешъл олимпикс игри Шанхай 2007 през октомври.

Гласувано бе и откриването на социална услуга в общността “Дневен център за деца с увреждания” като държавна делигирана дейност. Одобрено бе също предложението банка “Хеброс” да бъде преустроена в ритуален дом, като за целта се включат 100000лв. в капиталовите разходи за 2008г.