Редица кражби разкрили полицаите при акции през август
Редица кражби разкрили полицаите при акции през август / DarikNews.bg, Благоевград, архив

Извършителите на няколко кражби са били разкрити от служители от Районно управление "Полиция" Нови пазар при специализирани полицейски операции за ограничаване на престъпността в малките населени места. Това съобщават от ОД на МВР-Шумен.

Сред разкритите престъпни деяния са: кражба на 15 кг тиквички от частно дворно място в кв. Калугерица, на един кубик дърва за огрев от горски фонд в село Кюлевча, на 20 кг. праскови от частен имот в село Кюлевча, на 20 кг царевица на кочани от землището в село Войвода, както и 100 кг. царевица от земеделски имот в с. Марково. На заловените извършители са съставени актове за установяване на административно нарушение. Двамата,извършили кражбата на 15 кг. тиквички са предадени на Местната комисия за борба с противообществените прояви за малолетни и непълнолетни лица, допълват от полицията.

Общо 11 специализирани полицейски операции за ограничаване на престъпността в малките населени места са проведени от средата до края на месец август на територията на ОДМВР- Шумен. Проверени са 46 търговски обекта, 10 питейни заведения, 308 моторни превозни средства, над 350 души. По време на проверките са установени 86 административни нарушения. Издадени са 34 акта по Закона за движение по пътищата, глобите с фиш са 30. 16 са установените административни нарушения по Закона за българските лични документи.