Разкриха крадците, обрали къща в село Иваново
Разкриха крадците, обрали къща в село Иваново / снимки: ОД на МВР-Шумен

Разкрита е домовата кражба в село Иваново, за която от шуменската полиция съобщиха на 22 декември. От къщата бяха откраднати телевизор, видеокамера, пералня и други вещи, съобщават от ОД на МВР-Шумен.

Извършители на кражбата са двама мъже от селото - на по 64 и 41 години. По-възрастният бил помолен от собственичката на къщаат да наглежда имота й в нейно отсъствие. При първоначално направения оглед е установено, че взлом в къщата няма. Входната вратата била отключена, като по всяка вероятност всички откраднати  вещи са изнесени оттам,  на няколко пъти.

41-годишният мъж, извенстен на полицията с множество кражби е направил пълни самопризнания. По думите му  жилището, откъдето изнасяли покъщнината било отключено с ключ от по-възрастният мъж. Откраднатите вещи предлагал и продал с помощта на роднините си в селата Сушина, Драгановец, Вардун и Преселец. Извършени са разпити и огледи в селата. Със съдействие на служители от Районно управление „Полиция"- Търговище „изгодно купените" от различни хора вещи са предадени с протоколи за доброволно предаване и са върнато на собственичката им. От продаденото на безценица домашно имущество  двамата мъже  си разделили по около 300 лв.

41-годишният мъж вече е обвинен за извършеното престъпления, а 64-годишният му съучастник е задържан за 24 часа.