Разградските съветници спират приватизация, искат да участват и те
Разградските съветници спират приватизация, искат да участват и те / netinfo
Общински съвет – Разград за втори път отхвърли докладна за приватизация на имот частна общинска собственост. Незастроеният терен е с площ 11 322 кв.м., намира се на ул. “Костур” в областния град, стойността, на която администрацията искаше той да бъде продаден, бе 530000 лв.

На предходна сесия зам.-кметът Любомир Цонев предложи това да стане чрез конкурс, днес предложението бе за търг с явно наддаване, и двата варианта бяха отхвърлени от местния парламент.

Така се нарушават параметрите на очакваните бюджетни приходи от фонд “Приватизация”, обектът е включен в плана за приватизация – аргументира настояването си за прегласуване на решението съветникът от коалиция “Социалдемократи за Разград” Георги Атанасов. И то обаче бе отхвърлено.

Жоро Чобанов от коалиция “Обединени демократи” призова да се промени механизма при провеждане на приватизационни процедури, съветниците да имат възможност да участват докрай в процедурите, а не само да гласуват първоначалното решение за стартирането им. Чобанов намекна за нередности в провеждането на подобни процедури, без да посочи конкретни примери, след което зам.-кметът Любомир Цонев апелира прокуратурата да се самосезира по повод изявлението на съветника.