Разградските полицаи от случая “Куйович” ще обжалват присъдите си
Разградските полицаи от случая “Куйович” ще обжалват присъдите си / netinfo
И тримата разградски полицаи, осъдени заради издаването на паспорт на Будимир Куйович, ще обжалват условните присъди, произнесени днес от Варненски военен съд. Това съобщи адвокат Стоян Димитров – защитник на единият от осъдените Продан Георгиев.

Според Закона за МВР осъдени граждани не могат да работят във ведомството, уволнение обаче не заплашва тримата разградски полицаи, докато присъдата не влезе в сила. Това обясни адвокат Стоян Димитров, който е защитник на служителя в сектор “Документи за самоличност” Продан Георгиев. Заради издаването на паспорт на Будимир Куйович Георгиев получи 6 месеца условно с 3 години срок на отлагане, прекият му шеф Емилиян Иванов – 1 година, а бившият зам.-директор на ОДП-Разград Тодор Димов – 1,6 година, и при тях изпитателният срок е 3 години.

И тримата ще обжалват решенията на Варненски военен съд пред по-горната инстанция – Софийски военноапелативен съд – категоричен бе адвокат Димитров. Той е пледирал “невинен” за своя подзащитен, нарече обвинението “голям парадокс”. И тримата са изпълнявали заповед и вместо отговорност да се търси от главния секретар, си измиха ръцете с тях – каза Димитров.