Младите хора има много възможности
Младите хора има много възможности / dariknews.bg
Младите хора се нуждаят от добро заплащане и възможност за кариерно развитие, за да не напускат страната. Това смятат представители на международна компания, която търси кадри в университетите в Североизточна България. 

Безработицата продължава леко да намалява

Ваня Кирилова е оперативен мениджър на международна компания, която се занимава с интернет търговия и маркетинг. Тя и екипът й търсят кадри в различни университети в Североизточна България.

Младите хора има много възможности
dariknews.bg


Мениджърът посочва, че начините, по които може да се спре изтичането на млади хора от България, са осигуряването на добра работна среда и заплата. 

Освен заплащане и среда, младите хора търсят и кариерно развитие. При нас има точно такава възможност, защото имаме вътрешна форма за да може хората, които влизат и работят при нас в компанията, минават първоначално обучение, стартират от по-ниски позиции и в последствие този, който има желание да се развива, да гради кариера – има такава възможност, казва Ваня Кирилова и посочва, че 90% от служителите им са преминали пътя в компанията, започвайки от първото стъпало.

Младите хора има много възможности
dariknews.bg


Според нея, младите хора са достатъчно интелигентни в днешно време.

Развива ли се област Шумен на две скорости?

Тази комбинация от кариерно развитие, добро финансово заплащане и от среда предоставят точно възможност на младите хора да остават в България и ние целим точно това, казва тя.
 

Младите хора има много възможности
dariknews.bg

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.