Д-р Атанасов заяви, че е запознат с исканията на медиците
Д-р Атанасов заяви, че е запознат с исканията на медиците / dariknews.bg
Готвеният за утре протест на медиците в МБАЛ - Шумен се отлага засега, а представители на синдикатите ще продължат преговори с ръководството на лечебното заведение за постигане на по-високи заплати. Това стана ясно на пресконференция на КНСБ, КТ "Подкрепа", на която присъстваха и управителят на шуменската болница д-р Атанас Атанасов и зам.-кметът по здравеопазването д-р Светлана Марков.

Медиците в МБАЛ - Шумен излизат на протест

През януари е подписан анекс към колективния трудов договор на медиците, който трябва да изтече през април. Тогава вече трябва да бъде подписан и новият договор с Националната здравноосигурителна каса и да има яснота за финансирането на лечебното заведение. Междувременно обаче е започнало индивидуално договаряне за заплати с някой от лекарите, което е предизвикало и недоволството на съсловието.

Д-р Атанасов заяви, че е запознат с исканията и покани представителите на синдикатите на среща, на която да потърсят оптимален вариант за удовлетворяването им. 

Утре в 13 часа синдикалистите ще се срещнат с медиците в двора на МБАЛ - Шумен, а след това ще седнат на масата за преговори.