/ Dariknews.bg
От синдикатите искат проверка на финансовото състояние на болницата
Синдикалните организации КНСБ и КТ „Подкрепа“ поставиха на вниманието на областния управител Валентин Александров проблеми, свързани с управлението на МБАЛ Шумен. С писмо до областния управител те информират за отказ от страна на директора на болницата да увеличи възнагражденията на работещите в лечебното заведение и изразяват загриженост за финансовото състояние на болницата.

Областният управител Валентин Александров проведе среща с ръководствата на двете синдикални организации по тяхно искане. На тази среща те уведомиха областния управител за недоволството сред работещите в лечебното заведение и поставиха исканията си за извършване на спешна проверка на финансовото състояние на болницата, подновяване на преговорите за увеличаване на работните заплати и пълна прозрачност от ръководството на болницата по отношение на трудовите и осигурителни отношения в МБАЛ Шумен. Синдикатите информираха областния управител, че на 1 март от 13ч. ще проведат протест пред хирургическия блок на МБАЛ Шумен.

Във връзка с полученото писмо и проведените срещи със синдикалните организации, областният управител Валентин Александров проведе разговор с министъра на здравеопазването д-р Илко Семерджиев и го информира за поставените искания от страна на синдикатите. В отговор здравният министър съобщи, че ще инициира провеждане на Общо събрание на МБАЛ Шумен. На това заседание ще се обсъди изпълнението на проекта  по Оперативна програма „Региони в растеж“, насочен към модернизация на здравната инфраструктура на спешната медицинска помощ, ще бъде направен преглед на финансовото състояние на МБАЛ Шумен, както и ще се набележат оздравителни мерки в тази посока.