Поредната инициатива с участие на деца се проведе на територията на РУ- Каолиново
Поредната инициатива с участие на деца се проведе на територията на РУ- Каолиново / ОД на МВР - Шумен
Продължава кампанията на ОДМВР- Шумен „Да пазим нашите деца“, свързана с безопасността преди началото на новата учебна година, като поредната инициатива с участие на деца се проведе на територията на РУ- Каолиново.
 
Призив за  повишено внимание на пътя към водачите отправиха 13-годишният Иван и 11-годишната Пламена. Те бяха помощници на служители от „Пътна полиция“ в Каолиново  по време на операцията по пътна безопасност в Каолиново.  

Поредната инициатива с участие на деца се проведе на територията на РУ- Каолиново
ОД на МВР - Шумен


„Случвало ми се е да видя шофьор, който кара с по-висока скорост. Това е плашещо и за децата- пешеходци и за тези, които се возят като пътници в автомобилите. Пазете ни!“ апелира Иван.  

„Не шофирайте неразумно“, призова Пламена. Всички водачи получиха листовки с основни правила, които трябва да спазват  и сенници за автомобили.

От полицията напомнят  на учениците, че винаги трябва да пресичат на зелено,  да ползват светлоотразителна жилетка или елементи закрепени за облеклото или раницата, да се придвижват по най-безопасния маршрут до училище. 

Поредната инициатива с участие на деца се проведе на територията на РУ- Каолиново
ОД на МВР - Шумен


 Ако се придвижват с велосипед трябва да знаят, че до 12-годишна възраст велосипедистите трябва да се движат по троатара, а на платното за движение може да управляват колело само с придружител, навършил 16 години.

Навършилият 12 години велосипедист трябва да кара колелото си възможно най-вдясно на платното за движение.  Трябва да укаже с ръка накъде ще завие или ако иска да спре, но задължително трябва да се убеди, че не го застрашава друго превозно средство.

Днес акцията по пътна безопасност продължава на територията на градовете Нови пазар и Каспичан.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари