Децата влязоха в ролята на полицаи
Децата влязоха в ролята на полицаи / Dariknews.bg
За пореден път в Шумен МВР провежда кампания, целяща да обърне внимание на шофьорите към пътната безопасност. Този път тя е насочена към опазването на най-малките участници в движение - децата дни преди началото на учебната година. Самите деца също участваха в нея.

Деца
netinfo


Старт на инициативата дадоха ученици от начална образователна степен от различни училища в града съвместно със служители на сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР- Шумен. В централна част на областния град  малките регулировчици под надзора на униформените служители спряха за проверка десетки автомобили. Отправени бяха апели към водачите за разумно шофиране и да пазят децата.

Шофьорите получиха листовки със съвети по пътна безопасност и сенници за автомобили с призив „Да пазим нашите деца“.  Материалите за кампанията са издадени с любезното съдействие на АЛКОМЕТ АД.
 

Деца
Dariknews.bg


Седем са пътните произшествията с участие на деца, които са възникнали на територията на областта през летните месеци. Три от тях са били през месец юни, когато деца са пострадали като пътник и  пешеходец. За щастие инцидент, в който дете е било зад волана на лек автомобил и е участник в произшествие се е разминал без последствия. През юли в произшествия като пътник и водач на велосипед  са били леко ранени  две деца, а през август са регистрирани инциденти с деца като водачи на велосипед и мотопед, като и в двата случая не са получили наранявания.

Деца
Dariknews.bg


До края на седмицата на територията на всяко районно управление ще се проведе специализирана полицейска операция свързана с безопасността на пътя преди началото на учебната година.

Кампанията за намаляване на инцидентите с участието на ученици ще продължи през цялата учебна година с различни инициативи.  Първите уроци по пътна безопасност децата получават от своите родители и продължават да ги учат цял живот.  Призоваваме родителите винаги да бъдат за пример  и никога да не правят компромиси със сигурността на децата на пътя. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.