Приемът в ОШИ-Шумен продължава, записват деца в класовете по музика, танци, рисуване и театър
Приемът в ОШИ-Шумен продължава, записват деца в класовете по музика, танци, рисуване и театър / netinfo

Обединената школа по изкуствата „Анастас Стоянов" в Шумен все още приема ученици в класовете по акордеон, класическо пеене, електронни и ударни инструменти, народно пеене и тамбура. Свободни места има и в класовете по рисуване и балет, каза директорът на школата Надежда Милева.

От миналата година ОШИ-Шумен организира и курсове по английски език и състезателна математика. В групите по английски език се приемат деца от предучилищна възраст, а работата по програмата за състезателна математика се провежда с деца от 3 и 4 клас.

„На родителите, които имат четири- и петгодишни деца, пък искам да представя програмата „В света на изкуствата". Това са занимания по музика, балет и театър, като основната цел е малките деца да се докоснат до тези видове изкуства, за да могат след това да направят своя избор" обясни още Надежда Милева.

Новата учебна година в Обединената школа по изкуствата в Шумен ще бъде открита в 18:00 часа на 15 септември. При сухо време откриването ще се състои на площада пред ДКТ „Васил Друмев", а при дъждовно - във фоайето на третия етаж в сградата на ОШИ-Шумен.