Приеха бизнес-задачите на общинските дружества за 2008 година
Приеха бизнес-задачите на общинските дружества за 2008 година / netinfo
Шуменският общински съвет прие бизнес-задачите за управление на едноличните общински търговски дружества за 2008 година. По време на дебатите по тази докладна записка, от ГЕРБ имаше изсказвания, че тези дружества имат по-скоро социална функция, отколкото търговска и не носят достатъчно приходи на общината. От ГЕРБ заявиха, че се залагат твърде ниски печалби на дружествата през 2008 г.

Гласувано бе предложението, постъпило от няколко комисии, общинска администрация да извърши анализ на финансовите резултати на дружествата и да изготви план за преструктурирането на дейността им до 30 юни тази година. До този срок дружествата трябва да представят и план за развитие през следващите три години.

Общинският съветник Галин Терзийски направи предложение да се изготви анализ за рекламната дейност и тя да бъде обособена в отделно дружество или да са се създаде отделно звено, което да се занимава с рекламата. Тази идея ще бъде разгледана от общинска администрация, която ще направи предложение до общинския съвет. То ще бъде гласувано на следващата сесия на местния парламент.