Дарик
Дарик / netinfo
Система за ранно предупреждение при опасност от наводнение ще бъде изградена и в Шуменско. Това обясни Жасмина Керанова, началник отдел „Планиране“ към Басейнова дирекция „Черноморски район“, по време на обучително-информационна среща в Шумен.
 
Специалистът допълни, че вече са определени рисковите зони, съставени са карти на тези зони и е заложена програма от мерки за всеки от тези райони.

Сред тях са Осигуряване на проводимост, защитни мероприятия – като изграждане и реконструкция на диги и язовири и системи за ранно предупреждение. 
 

Дарик
netinfo


Такава система се предвижда да се изготви на национално ниво до 2021 година. Сега тя се изгражда за басейна на река Искър.
 
В област Шумен се очертава да бъде изградена на по-следващ етап за басейните на реките Провадийска и Камчия, каза  Жасмина Керанова. Именно двете реки са най-опасни от наводнения.

Басейнова дирекция „Черноморски район“ проведе обучително-информационна среща в Шумен с представители на заинтересованите страни от областите Шумен и Търговище. Срещата е част от кампанията в изпълнение на мерки от Плана за управление на риска от наводнения през 2017 г.
 
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.