/ Община Шумен
Кметът на Шумен се срещна в ранния следобед с посланика на Чешката република в България. Н.Пр. Душан Щраух е в Шумен по покана на Любомир Христов, за да се запознае с Индустриалния парк и с условията, които той предлага на инвеститорите, за да изградят в него свои производства
 

Представиха възможностите за инвестиция в Индустриалния парк на посланика на Чехия
Община Шумен


В срещата участваха и Емил Кимак, представител на фирма SOR Libchavy за България и Индржих Худи, който отговаря за международните контакти. Чешката фирма е производител на модерни автобуси, тролейбуси и електробуси.

Областният управител проф. Стефан Желев се срещна с френския посланик Ерик Льобедел

„Търгуваме със Словакия, Унгария, Полша, прибалтийските държави, Русия, Исландия, Фарьорските острови, но към момента България е най-интересният пазар за нас. Вече работим със Стара Загора и Сливен“, обясни
Индржих Худи.
 
По време на срещата Любомир Христов посочи, че индустриалното развитие на Шумен е един от приоритетите в управленската програма на неговия екип. 17 са вече инвеститорите в парка само за две години.

Със сигурност обаче най-важно е мнението на предприемачите, затова е добре, че посланикът е на посещение заедно с представители на бизнеса, каза още Христов. След срещата той предложи заедно да посетят шуменския индустриален парк и да се убедят сами във възможностите, които предлага.
 

Представиха възможностите за инвестиция в Индустриалния парк на посланика на Чехия
Община Шумен


Любомир Христов и посланик Щраух разговаряха и за доброто партньорство между общината и Чешкия културен център. Кметът припомни, че повече от 15 години Регионалната библиотека в Шумен и Народното читалище „Добри Войников-1856“ работят по съвместни проекти, организират изложби, представят чешки и български автори и филми.

Кметът Любомир Христов се срещна с представители на украинския хандбален клуб ''Днепрянка''

Душан Щраух предложи изложбата „Българските чехи“ да гостува и на Шумен. Тя разказва за дълбоките корени на българо-чешкото приятелство и за първите чехи, които идват тук и помагат за укрепването на българската държава след Освобождението.

Кметът Любомир Христов покани посланика на Чехия отново да посети града ни и в знак на приятелство му подари плакет с пожелание за здраве и дълголетие.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.