Областният управител проф. Стефан Желев се срещна с посланика на Френската република у нас Н. Пр. Ерик Льобедел
Областният управител проф. Стефан Желев се срещна с посланика на Френската република у нас Н. Пр. Ерик Льобедел / netinfo
Областният управител проф. Стефан Желев прие извънредния и пълномощен посланик на Френската република у нас Негово Превъзходителство г-н Ерик Льобедел, който днес е на първо посещение в област Шумен. На срещата присъстваха заместник- областният управител Ширин Вели и съпругата на френския дипломат г-жа Бриджит Вала- Льобедел.

По време на разговорите Н.Пр. Ерик Льобедел прояви интерес към структурата, отговорностите и задълженията на областните управители в страната.
Проф. Стефан Желев представи икономическата характеристика на област Шумен, акцентирайки върху неравномерното икономическо развитие на отделните общини в региона и необходимостта от инвестиции в по-малките общини.

Областният управител запозна френския дипломат с богатото културно-историческо наследство в региона, който от своя страна сподели, че някои от забележителностите ще има възможност да  посети при визитата си. Двамата обсъдиха възможностите за развитието на туризма в региона и за популяризиране на историческите ни дадености.

В края на разговора областният управител проф. Стефан Желев и Н. Пр. г-н Ерик Льобедел изразиха задоволството си от ползотворната среща и намеренията си за задълбочаване на взаимното сътрудничество.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари