Предлагат прекратяване на  договора с „Титан Пауър за ТЕЦ-а
Предлагат прекратяване на договора с „Титан Пауър за ТЕЦ-а / netinfo

Две докладни за разваляне на рамковия договор между общината и "Титан Пауър" за "Топлофикация Шумен" ще бъдат разгледани на предстоящата сесия на местния парламент. Те са внесени от общинският съветник от ДСБ Васил Тодоров и от кмета на Шумен Красимир Костов.

Това става, след като изтиче 18-месечният срок, в който частният инвеститор трябваше да инсталира и да пусне нови мощности в "Топлофикация", с които да осигури парно и топла вода на абонатите на дружеството. Второто договорено задължение на "Титан Пауър" бе да започне изплащането на 17-милионния дълг към "Булгаргаз". Предлага се да бъде прекратен и договорът за залог на поименни акции, след което „Титан Пауър" трябва да върне заложените акции.

По време на предстоящото през юни заседание местните парламентаристи ще разгледат и предложение за теглене на заем в размер на 2 000 000 лв., за завършване и въвеждане в експлоатация на Отделението по лъчетерапия иска управителят на Комплексния онкологичен център. За строеж на сградата за Лъчетерапия бяха отделени 2,4 млн. лв. от изтегления облигационен заем.