Пожарникарите от Омуртаг спечелиха регионалното по пожароприложен спорт
Пожарникарите от Омуртаг спечелиха регионалното по пожароприложен спорт / netinfo
Екипи от Областна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Търговище премериха сили по пожароприложен спорт. Домакин на състезанието беше отборът на Омуртаг. В надпреварата участие взеха огнеборци от Търговище и Попово.

Първото изпитание беше “Изкачване със щурмова стълба”. В този кръг най-бързи се оказаха домакините от Омуртаг. След кулата огнеборците трябваше да се справят със сто метрова пътека с препятствия. За по-малко от 25 секунди те минаваха трасето и най-бърза се оказа търговищката команда. В следващата дисциплина - 400 м. щафета с препятствия отново домакините демонстрираха най-голяма бързина.

“Бойно разгръщане на състезателна пътека” - беше последната дисциплина в която огнеборците мериха сили. В “най-пожарникарската дисциплина”, първенец стана отрядът от Попово.

В крайното класиране шампиони са пожарникарите от Омуртаг, след тях се наредиха търговищките огнеборци, на трето останаха тези от Попово. Предстои да бъде сформиран сборен отбор, който ще представи област Търговище на Държавния шампионат в Пловдив, след около месец.