Португалска група обменя опит с общинската администрация в Търговище
Португалска група обменя опит с общинската администрация в Търговище / netinfo

През тази седмица в Търговище гостува тричленна работна група от побратимената Община Санта Мария да Фейра, Португалия. Целта е обмен на административен опит с експерти от Община Търговище.

Съставът на работната група включва - Соня Бело – директор на дирекция „Градско развитие и урбанистични услуги” в Община Санта Мария да Фейра, Изаура Соареш - експерт в Департамента по финансови и административни въпроси и Елизабете Круз – експерт в този Департамент. Днес сутринта делегацията бе официално посрещната от ръководството на местната администрация.

 По време на престоя ще бъдат представени дейностите на отделните Дирекции, Центъра за административно обслужване, Центъра за регионално развитие. Ще бъдат посетени обекти, изградени и реконструирани в рамките на реализирани проекти в Община Търговище, като: Дневният център за възрастни хора, асансьорът за инвалиди в ЦДГ 8 „Слънце”, бул. „Трайко Китанчев”, кв. „Запад”2, Дневният дом за стари хора. Предвидени са посещения на Градската пречиствателна станция за отпадни води, изграждана по Програма ИСПА, визити в БКС и „Винпром – сервиз Португалия корк”, среща с ръководството на Местното туристическо сдружение Търговище, разглеждане на крепостта Мисионис, на археологическата и етнографска сбирка на Историческия музей в нашия град.

През почивните дни програмата включва екскурзии до В. Търново и комплекса Арбанаси, до Варна и Балчик.