Съдебната палата в Търговище
Съдебната палата в Търговище / Борислав Курдов, архив
Изнасилване в Поповско
94522
Изнасилване в Поповско
  • Изнасилване в Поповско
Oтвлечената жена от Поповското село Гагово е била изнасилена от двама рецидивисти, които са лежали по няколко пъти в затвора. За това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.
Както Дарик съобщи, 45-годишна жена от Гагово е била качена в джип, в който са пътували общо петима мъже и е била отведена в съседното село Паламарца. Сигнал за инцидента е подал съпругът на отвлечената жена. Двамата похитители са задържани за срок от 72 часа.
 
В деня на инцидента жената е отишла да помага на съпруга си, който бил пастир на стадо крави. Докато се прибирала към дома си е била застигната от джип. Водачът и един от спътниците му слезли и поискали да се запознаят с нея. След като отказала, жената е била качена насила в колата. В Паламарца трима от пътуващите слезли, а 53-годишният Стилиян и 49-годишният Деян продължили пътуването с жената, като не й позволявали да отговори на телефонните повиквания, натискали главата й надолу, за да не бъде забелязана от хора в селото.
На поляна извън Паламарца двамата похитители накарали жената да се съблече, като я заплашили че ще я изнасилят с дървена палка. После потеглили към къща, която Стилиян купил преди няколко дни.

Там похитената е била изнасилена въпреки молбите и съпротивата й.

След подадения сигнал, в районното полицейско управление в Попово е бил съставен екип, който успял да намери насилниците и отвлечената само час по-късно. На място бил задържан Стилиян, а Деян – ден по-късно.

53-годишният Стилиян е осъждан два пъти за три изнасилвания – през 1986 и през 1992 год. и е изтърпял две ефективни присъди по пет и половина и пет години ефективно. Диян В. е осъждан 6 пъти за различни престъпления, включително и за блудство, като по някои от тях наказанията си е изтърпял ефективно.

Окръжната прокуратура в Търговище ще внесе искане в Търговищкия окръжен съд да вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.