Отлично представяне за шуменските колоездачи на първия старт от Купата на България
Отлично представяне за шуменските колоездачи на първия старт от Купата на България / netinfo

11 състезатели от шуменският колоездачен клуб „Илчов баир" взеха участие в първите серии за Купата на България в Стара Загора. Традиционно тежкото състезание в дисциплината „крос кънтри олимпик" се проведе в очертанията на парк „Аязмото", съобщават от клуба. Състезателите трябваше да преодолеят различен брой обиколки с дължина 5 километра и 250 метра изкачване и спускане по каменисти и стръмни пътеки според категорията си.

Въпреки умората от предния ден на някои от състезателите, които караха маратон в Априлци, всички шуменци завършиха успешно състезанието. Сред клубове от цялата страна, достигнаха до почетната стълбичка бяха: Павел Шубраков с второ място при юношите, Веселин Савков с трето място в категория мъже под 23, Анелия Карагьозян и Ирена Стефанова съответно на първо и второ място при жени елит, а Кремена Пенева взе златен медал при жени хоби.

Клубът е в подготовка за следващото предизвикателство: най-голямото състезание по планинско колоездене Обиколката на Витоша 100 на 18 и 19 юни. Преди това обаче ще е домакин на първото Състезателно изкачване на стъпалата (пешеходно) на 5 юни.

Отлично представяне за шуменските колоездачи на първия старт от Купата на България
netinfo