Откриват благотворителна изложба по проект „Сподели своята усмивка“
Откриват благотворителна изложба по проект „Сподели своята усмивка“ / netinfo

Дейностите по проект „Сподели своята усмивка" продължават с откриване на благотворителна изложба на снимки, рисунки, стихотворения и есета.

Участниците- Филип Стаменков от ХІ в клас от СОУ „Сава Доброплодни", Нелина Неделчева, Берна Исмаил и Ванеса Росенова от Х клас от ГПЧЕ и студентът Мартин Николов от ШУ „Епископ Константин Преславски" си поставят за цел разширяване на възможностите за общуване и работа с развиващи игри на децата от Центъра за деца с увреждания със седмична грижа "Калинка" в село Васил Друмев и развитие на качествата предприемчивост, доброволчество, гражданска култура, художествени умения, съпричастност с проблемите на другите и солидарност с участниците в проекта. Свободното време на младите хора ще бъде осмислено със значими дейности.

Приключи събирането чрез Фейсбук събитие и в двете училища на снимки, рисунки, стихотворения, картички, които техни съмишленици дариха. 50-те най-добри от тях бяха издадени в рекламна агенция и ще бъдат предложени за закупуване на специално организирано събитие в Регионална библиотека -Шумен на обществеността от 17:30 часа на 24 март. Събраните средства ще бъдат дарени на децата от Центъра за деца с увреждания със седмична грижа "Калинка" в село Васил Друмев, община Шумен.

Изложбата ще бъде открита от областния управител Донка Иванова.

Общата стойност на проекта е 348 лв.

Настоящият проект стана възможен благодарение на помощта на Младежка банка-Шумен, Сдружение „АлДоРа " и Фондация "Работилница за граждански инициативи" по програма „Младежка банка" с финансовата подкрепа на Фондация „Чарлз Стюарт Мот".