Деян Герговски
Деян Герговски / dariknews.bg
Криминалисти от областната дирекция в Шумен разкриха автор на кражба на лек автомобил за броени часове. На 15 юни в 10 часа местен жител подал сигнал, че му е откраднат лекият автомобил БМВ 320 Д с шуменска регистрация, който бил паркиран на ул. „Македония“ в града. Автомобилът бил обявен за издирване. Час по-късно на същата улица бил засечен месният Д.М./35г./, криминално проявен с кражби. Той бил зад волана на лек автомобил Пежо с шуменска регистрация. При извършената проверка било установено, че управлява под въздействие на наркотични вещества.

Пробата от техническото средство отчела наличие на кокаин. Дал е кръвна проба за анализ. Освен това водачът бил с отнето свидетелство за управление на моторно превозно средство след влязла в сила заповед за принудителна административна мярка. В същото време криминалисти от областната дирекция извършили претърсване в гараж в частен имот в село Салманово, намерили частично разглобен обявеният за откраднат автомобил БМВ малко  по-рано през деня.

Изяснено било, че Д.М. е автор на извършеното противозаконно отнемане. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Изяснява се съпричастността му към други кражби. Случаят е докладван на прокурор от РП- Шумен.

Действията по разследването продължават под ръководството на районната прокуратура. Д.М. е криминално проявен, съден е за кражби на мпс, увреждане и повреждане на чуждо имущество, поискани пари за противозаконно отнето мпс, управление на мпс с отнето свидетелство и други. С постановление на прокурор е задържан за срок до 72 часа.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.