Откриха новата зона за отдих в Добруджански квартал в Шумен
Откриха новата зона за отдих в Добруджански квартал в Шумен / netinfo

Официално бе открита новата зона за отдих дo читалище „Тодор Петков" в Шумен. Тя е част от дейностите по проекта за подобряване на кварталите и междублоковите пространства на Шумен, който е на обща стойност над 8 млн. лв. Лентата за откриването на площадката прерязаха кметът на Шумен Красимир Костов и Стефан Начев от фирмата изпълнител на обекта. Стойността на строителнo-монтажните дейности е около 350 000 лв.

Откриха новата зона за отдих в "Добруджански" квартал в Шумен
netinfo

Зоната за отдих е изградена на пространството точно пред читалището. Оформени са паркови алеи с пейки, детска площадка и шадраван. Оформени са и паркоместа до съседните жилищни сгради.
„Радвам се, че се направиха добри неща - повече от 4 дка тревни площи, 1 700 кв. метра асфалтови настилки, 1 200 метра павирани настилки, нови 148 дръвчета и ново осветление и както бяхме замислили в изпълнението на големия проект да променяме кварталите на града и те да стават едно по-добро място за живеене", заяви градоначалникът Красимир Костов. Той призова шуменци да пазят направеното и поздрави жителите на кв. „Добруджа‘ с новата зона за отдих.

Жители на квартала обаче изказаха и някои критики относно новата зона за отдих - майки на деца се оплакаха от високите бордюри и острите ръбове, които по думите им са предпоставка за инцидентни с играещите тук малчугани. Една от жените дори разказа, че преди дни малко дете се е ударило в един от острите ъгли на бордюрите точно на детската площадка.

Откриха новата зона за отдих в "Добруджански" квартал в Шумен
netinfo

Впечатление правеше района около паметника на Тодор Петков, до който реално няма достъп.
От фирмата изпълнителя обясниха, че това са решения на проектанта заложени в проекта и те са ги изпълнили.

Личаха вече и следи от вандалски прояви - няколко счупени кошчета за отпадъци.

Откриха новата зона за отдих в "Добруджански" квартал в Шумен
netinfo