Осъдиха подпалвач от Иваново на 1,10 г. лишаване от свобода
Осъдиха подпалвач от Иваново на 1,10 г. лишаване от свобода / netinfo

След споразумение на Районната прокуратура във Велики Преслав, което бе одобрено от районния съд в града, 53-годишният Шабан Шабанов от село Иваново, община Върбица ще изтърпи наказание от 1 години и десет месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок, информират от Апелативна прокуратура-Варна.

Подсъдимият призна вината си, че на 3 март във Върбица е запалил имущество със значителна стойност - лек автомобил „Фолксваген ЛТ 35", както и намиращите се в колата лични вещи на потърпевшия на стойност 2305 лева, като нанесените с пожара щети общо са оценени на близо 19 000 лева. Причина за отмъщението била ревността на Шабанов към бившата му съпруга, която била приятелка на потърпевшия.

53-годишният мъж се призна за виновен и за приготовление за палеж на друг автомобил - „Форд транзит", на същия потърпевш на 15 април, както и за подбудителство към лъжествидетелстване пред надлежен орган на властта спрямо свидетел по досъдебното производство.

Причинените имуществени вреди са възстановени изцяло на пострадалия. Споразумението, одобрено от районния съд във Велики Преслав, е окончателно и влиза в сила веднага.