Още един от обвинените в сводничество се е съгласил да го екстрадират във Франция
Още един от обвинените в сводничество се е съгласил да го екстрадират във Франция / netinfo
Васил Атанасов, който е единият от задържаните по искане на прокуратурата във френския град Лион, е дал съгласие да бъде екстрадиран във Франция. Това е станало по време на делото срещу него, което приключи преди минути в Шуменският окръжен съд. Информацията съобщи за Дарик прокурор Ася Петрова.

По-рано днес такова съгласие даде и друг от следствените - Красимир Кръстев.

Задържаните са общо петима - Красимир Кръстев, Мариета Стоянова, Васил Атанасов, Ана Димитрова и Злата Ангелова. Срещу тях има издадени европейски заповеди за задържане по обвинение в сводничество с утежняващи обстоятелства. Делата за екстрадиция на трите жени също ще бъдат гледани днес.

В хода на процесите е станало ясно, чепетимата са част от група сводници на 10 момичета от България, които са били проститутки във Франция. В искането на френската прокуратура се уточнява, че схемата е разкрита след като са проследени парични преводи от български проститутки до две от жените.

Прокурор Петрова уточни, че най-вероятно Окръжният съд ще се произнесе другата седмица за това дали Кръстев и Атанасов да бъдат екстрадирани.