тютюн
тютюн / Пресцентър
По време на проведена днес на територията на община Попово специализирана полицейска операция за противодействие на незаконното съхранение и разпространение на акцизни стоки без бандерол, в която  участваха служители на РУ-Попово и на сектор“Противодействие на икономическата престъпност“ в областната дирекция, са намерени и иззети общо около 130 кг ситно нарязан тютюн за пушене без изискуемия по закон български акцизен бандерол.

Тютюнът е открит при извършени процесуално-следствени действия на три адреса в гр. Попово -  в домовете на мъж на 68 год., жена на 62 г. и жена на 73 год., всички от същия град.

Определено количество от стоката е намерено и у 62-годишната жена. Нарязаният тютюн е бил съхраняван в чували от по 10 кг и в найлонови опаковки/торбички/ от по 0,5 кг.

По случаите са образувани три досъдебни производства по чл. 234, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Попово. Мъжът и една от жените са задържани в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. Уведомен е прокурор от Районна прокуратура-Попово. Работата по документиране на престъпленията продължава.