Ще се водят разговори с представители на кв. "Бялата пръст"
Ще се водят разговори с представители на кв. "Бялата пръст" / dariknews.bg
Намаляване на цената на водата в Шумен няма да има засега. По време на Общото събрание на ВиК дружеството не бе приет дневния ред, в който точка бе намаляването на цената на водата. Така реално събранието не се проведе.

Комисията на енергийно и водно регулиране прие увеличение, свързано с инфлацията в страната от последната промяна на цените до сега. Така в Шумен от 3,30 лева с ДДС, кубик вода от  Нова година струва 3,40 лева.

Събранието реално не се проведе
dariknews.bg


КЕВР одобри новата по-висока цена на водата от 3.40 лева за кубик в Шумен

След обществени реакции от местната власт поискаха свикване на общото събрание на ВиК-Шумен с предложение цената да остане в миналогодишния размер - 3.30 лева за кубик. 

ВиК-Шумен с готовност да се намали цената на водата (ВИДЕО)


Представителят на държавата, която има 51% от дружеството, обаче гласува против дневния ред с точка за намаляване и така цената остава с новия размер - 3.40 лева за кубик. Иван Крачунов от МРРБ направи предложение за нов дневен ред, за който пък останалите представители на общините нямат мандат да гласуват.

Събранието реално не се проведе
dariknews.bg


Предложението на държавата беше - да се направи анализ, който да покаже дали цената е необходимо да се увеличава или не. Общо взето неща, които са правени преди КЕВР да вземе решение за цената на водата, каза зам.-кметът на Шумен Росица Антонова, която е представител на общината в събранието.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.