Общинският съвет отпусна 2000 лв. за лечението на Наско, НЗОК може да поема цялостното му лечение
Общинският съвет отпусна 2000 лв. за лечението на Наско, НЗОК може да поема цялостното му лечение / netinfo

Общински съвет-Шумен отпусна 2000 лева за лечението на 19-годишния онкоболен Атанас Златев от Шумен. Това се случи по време на днешната първа сесия на местния парламент. Разгледани бяха две предложения - на Ася Аспарухова от РБ за помощта в размер на 2000 лева, която да бъде отпусната от общинския бюджет, и на Димитричка Недева от ГЕРБ, която предложи общинските съветници да дарят половината от ноемврийските си заплати, за да помогнат на Наско. Предложението на Ася Аспарухова беше подкрепено с пълно мнозинство.

По време на заседанието стана ясно, че кметът на Шумен Любомир Христов и двамата ни народни представители от ГЕРБ Стефан Желев и Ралица Тодорова са разговаряли с ръководството на Здравната каса, като шансът въпросът да бъде цялостно решен е много голям.

Ако това все пак не се случи, общинските съветници изразиха желанието си да дарят половината от заплатите си, за да бъде поето лечението на младия шуменец. Хирургът, който ще извършва операцията му на 13 януари във Виена, проф. Хофман пък се е отказал от хонорара си.