Образователни мениджъри от Холандия ще гостуват в ШУ
Образователни мениджъри от Холандия ще гостуват в ШУ / netinfo

Делегация от образователни мениджъри от град Дортдрехт, Кралство Холандия, ще гостува днес на Педагогическия факултет на ШУ „Епископ Константин Преславски”. В делегацията са включени: ръководителят на Общинския отдел за образование в Дортдрехт, старши експертът за международни контакти в отдела, шестима директори на училища, двама заместник-директори и четирима специални педагози.

В 9,30 ч. в зала 211 на Корпус 2, ще се проведе работна среща с деканското ръководство на Педагогическия факултет. На нея гостите ще бъдат запознати с постиженията на Факултета при подготовката на бъдещи учители и социални педагози. Ще бъдат обсъдени възможностите за разширяване на сътрудничеството посредством подготовката на образователен проект по „Иновативно образование” между Педагогическия факултет на ШУ и Педагогическия факултет в Дортдрехт на Университета за професионално образование в Ротердам.

В 11.00 ч. групата ще бъде приета от ръководството на община Шумен. След 13,30 ч. образователните мениджъри ще посетят 30 ЦДГ „Космонавт”, СОУ „Сава Доброплодни”, II ОУ „Д-р Петър Берон” и помощно училище „Васил Друмев”.

След това гостите ще се запознаят с културно-историческите забележителности на град Шумен – Мемориалния комплекс “Създатели на българската държава” , Регионалният исторически музей и Томбул джамия.