Обявени са избирателните списъци в oбщина Шумен
Обявени са избирателните списъци в oбщина Шумен / netinfo

Обявени са избирателните списъци на територията на всички населени места в oбщина Шумен за парламентарните избори на 5 октомври на местата, определени със заповед на кмета на общината.

Избирателните списъци са публикувани и на главната интернет страница на Община Шумен в раздел „ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2014". Гражданите могат да направят справка по ЕГН или адрес за номера на избирателната секция и мястото на гласуване на http://shumen.bg/index.html, включително и на безплатен за стационарните телефони номер 080018433.

Срокът за подаване на заявления за отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъци е до 27 септември.

Избирател, чийто постоянен или настоящ адрес са в различни населени места, може да поиска да бъде вписан в избирателния списък по настоящ адрес до 20 септември, като подаде заявление до кмета на общината.

Заявленията се подават на гише №5 в Информационния център на Община Шумен. За справки: тел. 054/857-668054/857-668.

До 20 септември общинските администрации в страната издават удостоверения за гласуване на друго място само на служебно ангажираните в изборния процес лица - на кандидатите за народни представители, членове на Централната избирателна комисия, членове на Районната избирателна комисия и на наблюдателите.