Ще построят строителен хипермаркет на терена на бившата маслобойна
Ще построят строителен хипермаркет на терена на бившата маслобойна / Videolux Holding
Обектът, който ще се изгради на терена на бившата маслобойна към кв. "Тракия" ще е магазин оъ веригата хипермаркети за дома и градината „Практикер“. Това съобщиха от фирмата инвеститор.
Строежът му ще започне след месец, а с отварянето на магазина ще бъдат открити 70 нови работни места за шуменци, посочват от фирмата. Решението за инвестицията е взето в резултат от положителното развитие на града и благоприятните условия за бизнес, насърчавани от общината през последната година.

Инвеститор с интерес да строи в бившата маслобойна

Новият магазин ще предложи на жителите на града и околността богат асортимент на достъпни цени от над 40 хил. продукта на водещи световни и български производители в различни категории: строителни материали, санитария, фаянс и теракот, ламиниран паркет, инструменти за ремонта и градината, осветителни тела, бои и декорация, градина, къмпинг, авто- и велоаксесоари.

Бившата маслобойна
dariknews.bg


Сградата ще заема площ над 7200 кв. м. Търговската зала ще се простира на повече от 5000 кв. м, а за улеснение на посетителите ще бъде изграден безплатен паркинг със 153 паркоместа.

Инвеститор купи терена през 2007 г. с намерение да строи МОЛ, но заради кризата проектът не беше реализиран до 2009 г., както се планираше, а беше отложен и в крайна сметка не бе реализиран.

Отлагат строителството на МОЛ-Шумен, инвеститорът продава терена