Не се яви купувач за Хирургическия блок в Търговище отново
Не се яви купувач за Хирургическия блок в Търговище отново / netinfo
Днес отново не се състоя публично оповестеният конкурс за продажба на бившия Хирургически блок в Търговище поради неявяване на кандидатите, закупили документация.

Сградата бе обявена за трети път. Минимална конкурсна цена бе 4 млн. 800хил. лв. без ДДС.

Според приоритетните условия, предлаганата конкурсна цена не трябваше да е по-ниска от минималната, трябваше да бъде представен инвестиционен план за въвеждане в експлоатация и последващи инвестиции за срок от 5 год. по график. Разкриването на нови работни места за срок от 5 години също бе изискване към бъдещия купувач. Той трябваше да има балансова печалба общо за последните две години не по-малко от 3 мил. лева и опит в доизграждането на незавършени обекти след 1989 г. – не по-малко от 2 броя за последните 10 години с обща пазарна стойност минимум 8 млн. лева.

5 милиона и 100 хиляди лв. бе първоначалната обявена стойност за Хирургическия блок преди близо две години, но тогава купувач не се яви, въпреки предварително заявения интерес. От близо 20 години огромната недостроена сграда се руши и загрозява едно от най-оживените места в града до болницата в Търговище.